Het Vergun 7

Westervoort

Bel ons op:

026 - 669 02 67

Of Email ons:

Verkoop@isodu.nl

Subsidie op Kunststof Kozijnen 2024

AANBIEDING OP MAAT!

BENIEUWD NAAR DE KOSTEN VAN KUNSTSTOF KOZIJNEN VOOR UW WONING?

Inhoudsopgave

Als woningeigenaar heb je verschillende mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Investeringen in duurzaamheid verdienen zich vaak binnen enkele jaren terug en dragen direct bij aan het milieu. De overheid stimuleert dergelijke aanpassingen met subsidies, zoals de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) voor kunststof kozijnen in 2024.

Subsidie voor kunststof kozijnen

Wanneer kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie is bedoeld voor eigenaren die hun woning willen verduurzamen. Het goede nieuws is dat deze subsidie al sinds 2023 kan worden aangevraagd voor één verduurzamingsmaatregel, terwijl er voorheen minimaal twee maatregelen nodig waren.

In 2024 is er een budget van € 600 miljoen beschikbaar voor diverse verduurzamingsmaatregelen, waaronder kunststof kozijnen, dubbel- en triple glas, zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en elektrische kookvoorzieningen. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030, met jaarlijks nieuw beschikbaar budget.

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie voor kunststof kozijnen en andere verduurzamingsmaatregelen zijn dat de woning je eigendom en hoofdverblijf is. Na uitvoering van de maatregel heb je 24 maanden de tijd om de subsidieaanvraag te doen.

Hoe hoog is de ISDE-subsidie 2024 voor kunststof kozijnen?

De subsidiebedragen voor kunststof kozijnen inclusief isolatieglas zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de keuze voor HR++ glas of tripleglas. Voor 2024 bedragen de subsidies:

Energiebesparende maatregelSubsidiebedrag per m2Maximale U-waarde (W/m²K)
HR++ Glas €231,2
HR++ & Panelen in kozijn€101,2
HR++ & Isolerende deur€231,5
Triple Glas (HR+++)€65,500,7
Triple Glas & Panelen in kozijn€450,7
Triple Glas & Isolerende deur€65,501

Deze bedragen zijn lager dan voorgaande jaren, maar gelden al bij één duurzaamheidsmaatregel. De subsidies worden verdubbeld als er naast isolerend glas in de nieuwe kozijnen ook nog een andere duurzaamheidsmaatregel, zoals een warmtepomp of zonneboiler, wordt uitgevoerd.

Kunststof kozijnen met subsidie kopen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van kunststof kozijnen voor jouw woning? Bezoek dan onze showroom voor deskundig advies en voor uitleg over subsidies.

Voordelen bij Isodu:

  • Deskundig advies
  • Kwaliteit en zekerheid
  • Gecertificeerde monteurs

Voorwaarden voor subsidie op isolatiemaatregelen 2024

Om in aanmerking te komen voor subsidie op isolatiemaatregelen moeten de kunststof kozijnen en het glas aan bepaalde eisen voldoen:

  • HR++-glas: U-waarde van maximaal 1,2 W/m²K
  • Tripleglas: U-waarde van maximaal 0,7 W/m²K
  • Isolerende kozijnen: Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m²K
  • Minimaal 8 m² glas vervangen, maximaal 45 m² subsidieerbaar

Onze kozijnen, panelen en ons glas voldoen aan de eisen die gesteld worden, u heeft bij aanschaf van onze kozijnen dus recht op subsidies. Dit is ook zo bij onze dakkapellen.

Voor meer gedetailleerde voorwaarden kun je terecht op de website van RVO. Daar vind je ook een stappenplan en een rekentool voor een indicatieve berekening van de te ontvangen subsidie.

ISDE-subsidie voor kozijnen en deuren

Ook isolerende panelen in kozijnen en isolerende deuren komen in aanmerking voor subsidie. De hoeveelheid subsidie per m² hangt af van de isolatiewaarde.

Subsidies en leningen voor Verenigingen van Eigenaren, Woningcoöperaties en Woningbouwverenigingen

Ook voor VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties zijn er subsidies beschikbaar: de SVVE. Deze subsidie maakt het eenvoudiger om gebouwen te verduurzamen. Er zijn drie soorten subsidies:

  1. Energieadvies
  2. Energiebesparende maatregelen (let op: aanvragen vóór uitvoering van de maatregelen)
  3. Oplaadpuntenadvies

Het Nationaal Warmtefonds biedt ook laagrentende leningen voor VvE’s om de verduurzaming van panden te financieren.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van subsidies of leningen? Wij helpen je graag verder met deskundig advies en begeleiding.

Contacteer Isodu vandaag nog en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw woning duurzamer te maken!

Bel ons op: 026 – 669 02 67
Mail: verkoop@isodu.nl
Locatie: Het Vergun 7, Westervoort